merancang atau berangan ?

kadang2, kite merancang macam2,
contohnya, nak tngok movie ke, nak shopping ke,
or anything that we wish we could do.

but some elders said that we were just dreaming, my god, terokny diaorang tuh.
kite merancanglah, klo kite takde perancangan, maksudny takde masa depan..
err , paham x ?

okei, contohny, kite rncang nak tngok movie tau, tp kite tahu si *dia* punye janji tu tak bole dpercayai langsung, naty last minute ckp, ad last minute stuff wtfwtf sume tu kan. lepas kite dah tahu *dia* mcm tu, kita lagi buat 'plan' nak klua jnjalan ngan dy, itu bru nmeny berangan !

tp, klo kite sndiri lah kan, 'merancang' nak buat kerja sekolah, then kite buat, itu nameny "perancangan yang menjadi'

haha, merepek je :P

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments